Vida Karıştırma Ekipmanları


Günümüzde artan katkı maddesi ve takviye edici malzeme oranına istinaden vidalarda ekstra karıştırıcı ünitelerin kullanılması zaruri hale gelmiştir. Aşağıda karıştırıcı ünitelerin çeşitleri ve sağladığı faydalar hakkında kısaca bilgilendirme yapacağız.

Ürün ve karışım kalitesini arttırmak adına vida tasarlanırken kullanmış olduğunuz hammaddeye, ilave edilen malzemelere (özellikle renk masterbatchleri) istinaden karıştırma üniteleri eklenmektedir. Karıştırma işleminin temeline inilecek olursa; öncelikle malzemenin eritilmesinin gerektiği bilinmelidir. İstenilen düzeyde eriyik haline gelmiş plastik malzemenin karıştırılması daha basit ve etkili olur. Karıştırıcı üniteler kendi içlerinde 2'ye ayrılmaktadır.

• Dispersif karıştırıcılar

Karıştırılması istenen malzemelerin farklı boyutta olduğu durumlarda aynı boyuta indirilmesi sağlayan karıştırma ekipmanlarına verilen genel bir isimlendirmedir. Eriyik malzeme ve katkı maddeleri dar bir aralıktan geçmeye zorlanır ve maksimum boyutları bu dar aralık olacak şekilde boyut indirgenmesi yapılmış olur.


• Distribütif karıştırıcılar

Eriyik içerisinde bulunan malzemelerin her noktada eşit oranda bulunmasını sağlamaya yarayan ekipmanlara verilen genel bir isimdir. Bu tarz karıştırıcılar ile birlikte daha homojen bir karışım sağlanmaktadır. Vida içerisinde çırpma işlemi görmektedirler.